fbpx

Hogyan építs automata hálózatépítő weboldalt?

Minden online vállalkozás legfontosabb eszköze a weboldala és nincs ez másként az interneten dolgozó networker-ek esetében sem. Egy hálózatépítő weboldal motorházteteje alatt, számos technikai megoldás felel azért, hogy a nap 24 órájában keresse a jelölteket az üzlet számára.

A Magnetwork példáján keresztül megmutatjuk, hogy, milyen módszerrel érdemes felépítened egy honlapot, milyen eszközökre lesz hozzá szükséged és milyen költségekkel számolhatsz. Persze más megoldások is működhetnek, de jó kiindulópont lehet a következő lista.

Domain név

Első lépésben egy domain nevet kell vásárolnod. Ez az amit beírsz a böngésző címsorába, hogy elérd a különböző oldalakat. pl.: magnetwork.hu

Költség: kb. 1.500 Ft/év

Tárhely

A domain regisztrálásával párhuzamosan egy tárhelyet is bérelned kell. A tárhelyre kell majd feltölteni a weboldalt. Elég sok szolgáltató van a piacon, éves költsége 10 ezer forinttól indul.

Költség: kb. 14.000 Ft/év

Honlapépítő motor

Szerencsére ma már nem feltétlenül szükséges programozókat megbízni a honlap elkészítésével, hiszen az úgynevezett CMS, magyarul tartalomkezelő rendszerek segítségével, nagyon gyorsan, grafikus felületen lehet létrehozni weboldalakat programozói tudás nélkül.

Ilyen honlapépítők pl.:

 • WordPress,
 • Joomla,
 • Drupal,
 • Wix,
 • Webnode
 • stb.
hálózatépítő weboldal wordpress

Ezek közül a WordPress a legtöbbet használt tartalomkezelő rendszer, mi is ezt használjuk. A rendszer teljesen ingyenes, nagyfokú rugalmasságot ad és szinte bármi megvalósítható vele. Előzetes tudás nélkül is könnyen megtanulható, de profi fejlesztők is szívesen használják.

Költség: 0 Ft

Sablon és oldalépítő: Divi

Anélkül, hogy mélyebben belemennénk, annyit érdemes tudni, hogy a WordPress csak a weboldal váza, amire fel kell telepíteni egy sablont. A sablon határozza meg az oldalak kinézetét és funkcionalitását. Rengeteg félét találhatunk belőlük, ingyeneseket és fizetőseket is.

Az ingyenességnek sajnos ebben az esetben sok hátulütője van, ezekkel a sablonokkal csak nagyon egyszerű, statikus oldalakat lehet létrehozni.

hálózatépítő weboldal divi

A prémium sablonok közül mi a Divi-t használjuk. Ehhez rengeteg oktatóanyag található a neten és jelenleg ez a világon az egyik legnépszerűbb. Ezzel nem nagyon lehet melléfogni.

Az általunk használt sablon: Divi

Költség: 27.000 Ft/év

Alap bővítmények

A sablonon túl szükség lesz még néhány beépülő modulra is, amiket bővítményeknek nevezünk. Ezek plusz funkciókkal ruházzák fel a honlapot. A jó hír, hogy ebben az esetben az ingyenes verziók is jók lehetnek.

A következőkre funkciókhoz mindenképp szükség lesz bővítményekre

 • biztonsági mentés
 • süti értesítés
 • keresőoptimalizálás
 • spam szűrés
 • weboldal gyorsítás

Speciális bővítmények

Egy bemutatkozó oldalhoz az alap bővíményeken kívül igazán nincs is másra szükség. Ahhoz viszont, hogy egy hálózatépítő weboldal igazán támogassa is az üzletet, szükséged lesz további speciális funkciókra is.

hálózatépítő weboldal pluginek

A következő bővítményeknek is vannak ingyenes verziói, de ezekkel is ugyan az a helyzet, mint a sablonokkal. Korlátozott a funkcionalitásuk és rugalmatlanok, ezért itt prémium megoldásokat érdemes választani.

Popup bővítmény

A popup bővítmény azokért a felugró ablakokért és űrlapokért felel, amelyek az oldalon tartják a látogatókat és arra késztetik, hogy megadják az e-mail címüket. Elengedhetetlen eszköz, hiszen a weboldal egyik legfontosabb célja, hogy megszerezze az érdeklődő e-mail címét.

Ha PC-n olvasod ezt a cikket és először jársz az oldalunkon, akkor próbáld ki a következőt: húzd az egeret az ablakot bezáró X felé, de azért ne lépj ki. A mobilról olvasóknak eláruljuk, hogy amint az X felé közeledik az egérmutató, felugrik egy ablak ami maradásra kéri a látogatót.

Az általunk használt bővítmény: Convert Pro

Költség: 32.000 Ft/év

Űlapkészítő bővítmény

Üzlettől függően, szükséged lehet a jelentkezők bizonyos adataira. Ahhoz, hogy automatizálhasd a folyamatot kell egy űrlapkészítő bővítmény, amivel tetszőleges információkat, fájlokat kérhetsz be. Egy ilyen bővítménnyel akár kérdőívet is készíthetsz.

Az általunk használt bővítmény: WP Fluent Forms

Költség: 16.000 Ft/év

Tagsági rendszer bővítmény

Ahhoz, hogy a hálózat tagjai regisztrálhassanak a honlapon és hozzáférhessenek a belső oktatási anyagokhoz, szükség van egy tagsági rendszer bővítményre. Egy ilyen rendszerrel különböző jogosultságokat adhatsz a csapatod tagjainak, és meghatározhatod, hogy ki milyen anyagot érhet el a honlapon. Az Ultimate Member bővítmény ingyenes verziója is megfelelően ellátja ezt a feladatot.

Az általunk használt bővítmény: Ultimate Member

Költség: 0 Ft/év

Partnerprogram, vagy affiliate bővítmény

Ha rendszerben gondolkodsz, akkor a weboldalt úgy érdemes felépíteni, hogy azt a csapattagok is használhassák a saját üzletük fejlesztéséhez. A csatlakozók töredéke képes csak saját oldalt építeni, viszont szívesen használnának egy kulcsrakész rendszert.

Egy affiliate bővítménnyel lehet megoldani azt, hogy a weblap bármelyik oldalához egyedi, ajánlói linket generálhassanak a tagok, amit aztán hirdethetnek.

Ha egy érdeklődő egy egyedi linkkel ellátott hirdetésen keresztül érkezik az oldalra és megadja valahol az e-mail címét, akkor a bővítmény hozzáköti őt a hirdetőhöz. Ha a jelölt szeretne csatlakozni, akkor könnyen beazonosítható az a tag, akinek a hirdetéséről érkezett a látogató, így az új belépő hozzá regisztrálható.

Ezzel a megoldással a csapattagok lényegében sajátjukként hasznáhatják a honlapot. Ugyan úgy hirdethetik a bejegyzéseket, elkapó oldalakat, mint az oldal tulajdonosa, hiszen ugyan olyan érdekük fűződik hozzá.

Az általunk használt bővítmény: AffiliateWP

Költség: 32.000 Ft/év

Megemlítjük, hogy erre a funkcióra a magyar fejlesztésű SalesAutopilot is jó megoldást kínál. Ők a tagsági rendszert, az ajánlói programot a hírlevél rendszert és még egy sor automatizációt gyúrtak össze egyetlen szoftverbe. Ha nem magad szeretnéd összedrótozni a rendszert, akkor ez egy kiváló alternatívát jelenthet, magyar nyelvű support mellett.

Hírlevélküldő szoftver

Ugyan nem tartozik szorosan a weboldalhoz, mégis érdemes kitérni a hirlevélküldő szoftverekre, hiszen ezek hozzák működésbe a gépezetet. A hagyományos MLM-ből ismert névlistát, e-mail listára cseréljük.

Ha a hálózatépítő weboldal eléri a célját és látogató megadja az e-mail címét, akkor azt egy hírlevélküldő rendszerben kell majd tárolnod.

Ezek a rendszerek képesek vizsgálni, hogy olvassa-e az üzeneteket a címzett, milyen linkekre kattint az e-mailben, mi érdekli. Így olyan automatizmusokat építhetsz fel, amik a jelölt érdeklődésének megfelelő leveleket küldenek.

A hírlevél szolgáltatók jellemzően a feliratkozók számához kötik a havidíjat.

Az általunk használt rendszer: MailerLite

Költsége: 58.000 Ft/év (1.000 – 2.500 feliratkozó között – sávosan drágul)

Összegezve

Ha csak a technikai feltételeit nézzük egy automatikus érdeklődőszerző rendszernek, akkor mindössze egy weboldal és egy hírlevélküldő rendszer az, amire szükséged lesz.

Programozói tudás nélkül, célszerű a WordPress tartalomkezelő rendszert használnod, egy prémium sablonnal, például a Divi-vel felszerelve.

Kellenek majd alap bővítmények, amelyek kibővítik az oldal funkcióit, illetve olyan speciális modulok is, amik az üzletépítést segítik.

Ilyen speciális bővítmények a

 • különböző marketing bővítmények, amelyek megszerzik a látogatók e-mail címét és egyéb adatait
 • tagsági rendszer bővítmény, ami lehetővé teszi az oldalon a regisztrációt és a csapattagok hozzáférhetnek a kívülről nem elérhető oktatási anyagokhoz
 • partnerprogram bővítmény, amivel a tagok elkészíthetik az ajánlói linkjeiket és az oldalt saját céljukra használhatják

Ha felépült a hálózatépítő weboldal, akkor már csak össze kell kötni egy hírlevélküldő szoftverrel ami automatikusan biztosítja majd az érdeklődők informálását.

Költségvetés

Amire biztosan költened kell, az a domain cím és a tárhely. Ezen kívül az alap eszközök elérhetők ingyenesen is, de ez esetben számos korlátozással kell majd szembenézned.

A fenntartási költségek nagyon változók lehetnek. A példa kedvéért készítettünk egy összefoglaló táblázatot, az általunk használt eszközök éves költségeiről. A legtöbb szoftver esetében örökös licenc-et is vásárolhatsz, ezekhez kb. 4-5 évi díjnak megfelelő összegért juthatsz hozzá.

EszközFt / év
Domain + Tárhely15 000
Divi WP Sablon27 000
Bővítmények80 000
Hírlevél rendszer58 000
Összesen:180 000

(kicsit kerekítettünk és 320 Ft-os dollár árfolyammal számoltunk)

Ha csak az eszközök költségét vesszük alapul, akkor évi kb. 200 ezer forintból fenntartható egy, a miénkhez hasonló rendszer. Az e-mail lista bővülésével ez tovább fog növekedni, de ha minőségi érdeklődőket szerzel, akkor ezzel az új csatlakozók száma is arányosan nő majd, szóval erre befektetésként érdemes tekinteni.

Ha magad készíted el az oldalt és a tartalmakat, akkor további költségekkel nem nagyon kell számolnod.

Ha külső segítséget vennél igénybe, akkor érdemes tisztában lenned vele, hogy egy ilyen összetettségű hálózatépítő weboldal elkészítésének munkadíja 300 ezer forinttól indul, a dizájn és a szövegírás pedig legalább még egyszer ennyibe kerül.

Egy összeszerelt, MLM-re optimalizált, tartalmakkal feltöltött honlap piaci ára kb. 1 millió forint lenne. A munka amit megspórol a csapatagoknak viszont ennek a sokszorosa.

Ha online szeretnéd építeni az üzletet, akkor mindenképp ajánlott egy hasonló rendszerrel dolgoznod.

Ha most még nem vágnál bele a honlapkészítésbe, de szívesen megtapasztalnád, hogy milyen előnyöket nyújt egy online rendszer, akkor csatlakozz hozzánk és használd ingyenesen a mi oldalunkat és tartalmainkat.

Ha kíváncsi vagy, hogy

 • hogyan működik a rendszerünk
 • milyen céggel állunk kapcsolatban
 • milyen módszerekkel építjük az üzletet

akkor kérd ingyenes bemutató anyagunkat.

Építs online üzletet befektetés és kockázatok nélkül

Online Biznisz Egyszerűen

MAGNETWORK.HU

9 + 1 online vállalkozás ötlet, amit könnyen elindíthatsz

9 + 1 online vállalkozás ötlet, amit könnyen elindíthatsz

Ebben a cikkben bemutatunk neked 10+1 bizonyítottan működő online vállalkozás ötletet, amit a világ bármely pontjáról végezhetsz. Manapság kellő kitartással, online kurzusok segítségével és némi rátermettséggel bárki felépíthet egy olyan üzletet, ami biztosítja...

10 pontos csekklista, hogy jól válassz MLM céget

10 pontos csekklista, hogy jól válassz MLM céget

A választott MLM cég és a termékei alapvetően meghatározzák, hogy sikeres lehetsz-e az üzletben. A legtöbb embernek azonban fogalma sincs arról, hogy milyen céghez csatlakozik, csak azokra az információkra hagyatkoznak, amit az üzleti bemutatón adnak át nekik. Te ne...

14 ok, amiért jó üzlet a hálózatépítés

14 ok, amiért jó üzlet a hálózatépítés

A hálózatépítés egy olyan üzleti tevékenység, aminek számos előnye van. Ebben a bejegyzésben bebizonyítjuk, hogy érdemes vele tenned egy próbát akkor is, ha egyelőre nem hiszel benne. Az online lehetőségek megváltoztatták ezt az iparágat, ma már azok is sikeresek...

VÁRJ 1 PERCET! EZT KÁR LENNE ITTHAGYNOD

 

Ingyen

Hogyan indíthatsz 0 forintból online vállalkozást?

Milyen marketing eszközöket biztosítunk ingyen?

Milyen üzleti modellt ajánlunk?

Mekkora jövedelmet érhetsz el?

Mit tehetsz a siker érdekében?

Kérd az e-bookot ha érdekel hogy: